Taiteilijaesittelyt

2022

Kuvataiteilija Sebastian Boulter piti esitelmän kreikkalaisten arkeologisten alueiden yhteydessä sijaitsevien jokien taiteellisesta tutkielmasta lauantaina 15.1.2022. Koronarajoitusten vuoksi esitelmä pidettiin etänä. Kuulijoita oli alun kolmatta kymmentä.

Sebastian Boulter (s. 1974 Jyväskylässä) työskenteli tammikuussa 2022 kaksi viikkoa Mumun residenssissä. Työskentelyn aiheena oli eräiden kreikkalaisten arkeologisten alueiden yhteydessä olevat joet ja niiden tulkinta proosan ja kuvataiteen keinoin. 

Boulter kertoi vierailuistaan kyseisillä arkeologisilla alueilla, hänen vaelluksistaan jokia seuraten ja tapauksista mitä näiden matkojen varrella oli sattunut. Esitelmässä sivuttiin myös näiden arkeologisten alueiden historiaa ja kreikkalaista mytologiaa. 

Arkeologiset alueet ja niiden joet olivat: Kerameikos ja Eridanos-joki Ateenassa, Heran pyhäkkö ja Imbrasos-joki Samoksella sekä Kifisos-joen laakso Fokiissa. Boulter myös esitteli työskentelynsä aikana valmistamiaan vesiväriluonnoksia joista.


2021

Residenssiviikon taiteilija, Reetta Partanen, avasi ateljeen ovet  18.9. ja kutsui ihmisiä tutustumaan työskentelyyn, jonka keskiössä on turvallinen eksyminen ja ihmettely. Vieras sai myös osallistua prosessityöhön.

Ateljeehen tullessa avautui mahdollisuus tutustua kehittymässä oleviin teoksiin ja taiteen tekemiseen sen sijaan, että näkisi tämän taiteilijan prosessin valmiit lopputulokset esimerkiksi näyttelyssä.

Partasen lisäksi residenssitaiteilija Henri Ijäs musisoi Mikkolan pihapuiden alla Roope Niemelän kanssa.

16.10. Reetta Partanen jatkoi avoimien ovien työpajaa