Sarastus - tutkielmia elämän historiasta 1.7. - 4.8.

Sarastus on näyttelyn pohjana olevan, Leena Krohnin kirjoittaman, näyttelyssä kuultavan kuunnelman nimi ja kuvaa myös näyttelyn tematiikkaa: jokainen hetki on tulevaisuuden sarastus ja kantaa sisällään lukemattomien mahdollisten maailmojen siementä.

Kuten tulevaisuudella, evoluutiollakaan ole ennalta määrättyä suuntaa tai päämäärää. Lajit muuttuvat rinnan ympäristön muutosten kanssa. Ne muuntuvat ja sopeutuvat – tai kuolevat pois. Ennen meitä eläneet olivat oman aikansa menestyjiä ja sinnittelijöitä. Nykyiset lajit, ihmissuku mukaan lukien, eivät ole edeltäjiinsä verrattuna sen kehittyneempiä. Olemme sopeutuneet tähän ympäristöön ja tähän aikaan. Ei sen kummempaa. Paitsi, että aika on hieno: sarastuksen hetki!

Vuonna 2009 oli kulunut 200 vuotta Charles Darwinin syntymästä ja 150 vuotta Lajien synty -teoksen ilmestymisestä. Sarastus oli koottu myös juhlistamaan tätä merkkivuotta.

Kuvat: Outi Nummi

Näyttelyssä olivat mukana seuraavat taiteilijat: Esa Blick, Ilkka Halso, Jaakko Himanen, Suopo Kauppinen, Eeva Kirilin-Helenius, Inari Krohn, Leena Krohn, Tiina Poutanen, Osmo Rauhala ja Piia Salmi