Muodonmuutoksia ry yhtyy vetoomuksiin Ukrainan ja rauhan puolesta. Toivomme, että tiede ja taide saisivat kukoistaa vapaassa Ukrainassa ja koko maailmassa.

 #stopwar #slavaukraini⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠


Vieraat -näyttely on esillä Suomen luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa 6.4. – 5.6. 2022 ke–la 10–17, minkä jälkeen se siirtyy Luopioisiin Mikkolan Navetan navettakalleriaan kesäksi. Luopioisissa näyttelyn avajaiset ovat 17.6. klo 18.00.

Vieraat-näyttely liittyy Koneen Säätiön rahoittamaan, Helsingin yliopiston tutkimushankkeeseen Vieraspedot luonnossamme: vuorovaikutukset luontaisten lajien ja ihmisen kanssa.  Hanketta vetää FT Sari Holopainen. Näyttely on toteutettu yhteistyössä MuMun kanssa kanssa. 

Vieraat-näyttelyssä on esillä kuvataiteilijoiden Heli Mäkisen ja Tiina Poutasen teoksia, jotka syntyivät yhteistyössä hankkeen tutkijoiden kanssa.  Mäkinen ja Tiina Poutanen olivat  mukana Nuuksiossa toteutettavilla keinopesäkäynneillä,  kävivät läpi riistakameroilla kerättyä tutkimusaineistoa ja sen analyyseja, keskustelivat tutkijoiden kanssa ja perehtyivät vieraslajien ympärillä käytyyn tieteelliseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun. 

Heli Mäkisen ja Tiina Poutasen teoksia Haltian näyttelytilassa. 

7MuMulaista -näyttely 17.6. - 31.8. 2022

Noin seitsemän Muodonmuutoksia ry:n taiteilijajäsentä esittäytyy tulevana kesänä Mikkolan aitoissa ja jyvämakasiinissa. Heli Mäkiseltä ja Merja Tanhualta tulee jyvämakasiiniin maalauksia, Tiina Jaakkolalta hevosaiheista grafiikkaa. Hans Viebrock installoi valokuvia jyvämakasiinin yläkertaan ja ONnelliset ihmiset (yksikkö: Petri Pykäläinen & Tiina Poutanen) rakentavat telineitä alakertaan. Aittoihin tulee Juha Tyyskän valokuvia ja Outi Lehtovaaran teoksia.

Näyttelyn avajaisia vietetään 17.6. Klo 18 alkaen.

Metsä meissä

MuMun Pälkäneen kulttuuripalveluille suunnittelema näyttely Metsä meissä avataan Pälkäneen Tervapirtillä 28.6.2022. Näyttely on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 12–18 koulujen alkuun asti. 

Näyttelyn pirkanmaalaiset taiteilijat ovat: Sebastian Boulter, Sanna Kauppinen, Marko Lampisuo, Leena Lehti, Reetta Partanen, Tuuli Pollari, Tiina Poutanen, Piia Rantakangas, Mirjami Tölli ja Miia Änäkkälä

Elämän verkostot

Elämän verkostot on yhdistyksen teema vuosille 2020–2023 . Kesällä 2020 Mikkolan jyvämakasiinissa ja Mikkolan luhtiaitoissa oli esillä trilogian ensimmäinen näyttely "Rihmastot".  Kesän 2021 näyttelyn nimi oli "Kerrostumat". Vuonna 2023 on vuorossa kielen ja mielen verkostot otsikolla "Mielenkuvat".

Kutsu taiteilijaresidenssiin Luopioisten kirkonkylälle

Muodonmuutoksia ry:n uusin residenssitoimintajakso jatkuu Luopioisissa maaliskuun 2023 loppuun. Residenssiaikoja voi hakea viikon tai kahden viikon jaksoina. Residenssi sijaitsee osoitteessa Museotie 3  aivan Kulttuurikeskus Mikkolan ja Muodonmuutoksia ry:n näyttelytilojen vieressä ja parin sadan metrin päässä kyläkeskuksesta (kauppa, apteekki, ravintola, kirjasto, uimaranta yms.). 

Residenssiin kuuluu pieni asunto Museotie 3 talon päädyssä ja hyvänkokoinen työskentelytila samassa rakennuksessa. Residenssi on taiteilijalle tai tieteentekijälle ilmainen, mutta siihen sisältyy velvoite järjestää paikallisille jokin pieni tapahtuma, luento, työskentelyn esittelytilaisuus tms. (koronarajoitteet huomioiden).
Yhteydenotot ja lisätiedot: horus(at)sci.fi