Hyvää kevättalvea 2024

        Kuva: Tiina Poutanen

Tulossa

Uudistuva elämä  -luentoja  

24.2. klo 14.00 Evoluutiobiologian tohtori Aura Raulo Oxfordin yliopistosta luennoi etänä Kuoleman evoluutiosta elämän uudistajana.  - Mikä merkitys on solukuolemalla, yksilöiden kuolemalla, lajien sukupuutolla ja ekosysteemien romahtamisella uuden elämän synnyttäjinä. Luentoa voi tulla seuraamaan Mikkolan luentosaliin (Keskitie 5, Luopioinen) , tai etänä oheisen linkin kautta:

https://zoom.us/j/92837080411?pwd=T2dCbjVXaVBPSk81WmlZTllUL0lGUT09

4.5. klo 14.00 Kehitysbiologian dosentti Kirsi Sainio - luennon otsikko vielä auki.

Yhteistyössä Pälkäneen kunnan kulttuuripalvelut ja Valkeakoski opisto.


Luiden kertomaa - jääkauden jälkeläiset -seminaari 18.5. 

Tapahtumassa eturivin tieteen asiantuntijat kertovat viimeaikaisista tutkimuksista yleistajuisesti. Aiheet vaihtelevat glasiaaligeologiasta paleontologiaan ja arkeologiaan. Aikajänne käsittää ajan kymmenien tuhansien vuosien taakse yltävästä jääkaudesta aina nykypäivän ilmastonmuutokseen. Ohjelma on vielä alustava.

Luiden kertomaa seminaari järjestetään edesmenneen puheenjohtajamme Pirkko Ukkosen muistolle ja se on jatkoa vuonna 2009 järjestetylle luentosarjalle: Kuusi kuvaa Luopioisista  https://www.muodonmuutoksia.fi/yhdistys/luentosarjat/kuusi-kuvaa-luopioisista-2009/


Uudistuva elämä -näyttely kesällä 2024

Näyttely pohjautuu uudistuvan elämän teemaa käsitteleviin tiedeluentoihin:  Prof. Pekka Katajisto Helsingin yliopistosta piti luennon (etänä) MuMun kesäleirillä 2023 otsikolla "Kantasolut ja uudistuva elämä". 

Jyvämakasiiniin toteutetaan immersiivinen ääni- ja tilateoskokonaisuus. Myös aitat ja mahdollisesti myös Mikkolan pihatila toimivat uudistuvan elämän näyttämöinä. 


Kutsu taiteilijaresidenssiin Luopioisten kirkonkylälle

Muodonmuutoksia ry:n  residenssitoiminta jatkuu Luopioisissa toistaiseksi. Residenssiaikoja voi hakea viikon tai kahden viikon jaksoina. Residenssi sijaitsee osoitteessa Museotie 3  aivan Kulttuurikeskus Mikkolan ja Muodonmuutoksia ry:n näyttelytilojen vieressä ja parin sadan metrin päässä kyläkeskuksesta (kauppa, apteekki, ravintola, kirjasto, uimaranta yms.). 

Residenssiin kuuluu pieni asunto Museotie 3 talon päädyssä ja hyvänkokoinen työskentelytila samassa rakennuksessa. Residenssi on taiteilijalle tai tieteentekijälle ilmainen, mutta siihen sisältyy velvoite järjestää paikallisille jokin pieni tapahtuma: työpaja, luento, työskentelyn esittelytilaisuus tms. Kuvia residenssistä ja esimerkkejä taiteilijoiden järjestämistä tapahtumista.
Yhteydenotot ja lisätiedot: horus(at)sci.fi