Uudistuva elämä -näyttely 25.6. - 31.8.2024

Muodonmuutoksia ry:n kesän 2024 näyttely "Uudistuva elämä" on esillä Pälkäneellä, Luopioisten kirkonkylässä Mikkolan jyvämakasiinissa, aitoissa ja ulkotiloissa. Näyttelyn teemana on elämän uudistuminen niin solunjakautumisen, kaikkikykyisten kantasolujen kuin myös elämää uudistavan kuoleman kautta. Elämän virta kulkee eliöiden läpi.

Näyttelyn taiteilijat: Helinä Hukkataival, Helinä Huotari, Tiina Jaakkola, Matti Kuronen, Tiina Kymäläinen, Rauni Anita Martikainen, Seela Nyrönen, Onnelliset ihmiset, Tiina Poutanen, Minna Soraluoma, Merja Tanhua, Hans Viebrock, Eeva-Maija Walin.

Avajaiset 25.6. klo 18. Avajaisesiintyjänä runoimprovisaatioryhmä Muuntaja.

”Uudistuva elämä” näyttely on avoinna ‪25.6.–31.8.‬ tiistaista lauantaihin ‪klo 10–17‬. Näyttelyihin on vapaaehtoinen pääsymaksu. 

Näyttely pohjautuu uudistuvan elämän teemaa käsitteleviin tiedeluentoihin:  Prof. Pekka Katajisto Helsingin yliopistosta piti luennon (etänä) MuMun kesäleirillä 2023 otsikolla "Kantasolut ja uudistuva elämä". 

24.2.2024 Evoluutiobiologian tohtori Aura Raulo Oxfordin yliopistosta luennoi otsikolla "Kuoleman evoluutio elämän uudistajana".

4.5. 2024 Kehitysbiologian dosentti Kirsi Sainion  "Solusta yksilöksi" -luennon teemana oli alkion ihmeellinen kehitys solusta yksilöksi.

 

Kutsu taiteilijaresidenssiin Luopioisten kirkonkylälle

Muodonmuutoksia ry:n  residenssitoiminta jatkuu Luopioisissa toistaiseksi. Residenssiaikoja voi hakea viikon tai kahden viikon jaksoina. Residenssi sijaitsee osoitteessa Museotie 3  aivan Kulttuurikeskus Mikkolan ja Muodonmuutoksia ry:n näyttelytilojen vieressä ja parin sadan metrin päässä kyläkeskuksesta (kauppa, apteekki, ravintola, kirjasto, uimaranta yms.). 

Residenssiin kuuluu pieni asunto Museotie 3 talon päädyssä ja hyvänkokoinen työskentelytila samassa rakennuksessa. Residenssi on taiteilijalle tai tieteentekijälle ilmainen, mutta siihen sisältyy velvoite järjestää paikallisille jokin pieni tapahtuma: työpaja, luento, työskentelyn esittelytilaisuus tms. Kuvia residenssistä ja esimerkkejä taiteilijoiden järjestämistä tapahtumista.
Yhteydenotot ja lisätiedot: horus(at)sci.fi