Muodonmuutoksia ry yhtyy vetoomuksiin Ukrainan ja rauhan puolesta. Toivomme, että tiede ja taide saisivat kukoistaa vapaassa Ukrainassa ja koko maailmassa.

 #stopwar #slavaukraini⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Mielenkuvat 

Mielenkuvat on Elämän verkostot näyttelytrilogian päätösosa. Se käsittelee mielen, kielen ja tajunnan rakenteita. Näyttelyn taideteokset ovat kehkeytyneet Mielenkuvat luentosarjan ja kesäleirin myötä, taiteilijoiden mieli laajeni ympäristöön, sen valtasivat kielipelit, mieli kääntyi kuviksi, erään näyttelyn taiteilijoista sanoin: veden liplatuksen ja elämän ihmeen voi kiteyttää universaaleihin koodeihin H2O ja DNA, kielen verkostoon, joka sisältää kaiken ihmisen tietämän. Taiteilijat: Helinä Hukkataival, Tiina Jaakkola, Matti Kuronen, Maritta Meckelborg, Maarit Myllynen, Krista Mäkelä, Seela Nyrönen, Kirsi Porrassalmi, Onnelliset ihmiset: Tiina Poutanen ja Petri Pykäläinen, Merja Tanhua, Anja Tyrväinen, Juha Tyyskä, Tiina Törmäkangas, Eeva-Maija Walin ja Hans Viebrock.

Näyttely on esillä Mikkolan aitoissa ja jyvämakasiinissa. Avajaisia vietettiin 10.6. Näyttelyn avasi Juha Kotipelto Tampereen taidemuseosta. Näyttely on avoinna tiistaista lauantaihin klo 10–15 elokuun loppuun saakka. Vapaa pääsy.

Kutsu taiteilijaresidenssiin Luopioisten kirkonkylälle

Muodonmuutoksia ry:n uusin residenssitoiminta jatkuu Luopioisissa toistaiseksi. Residenssiaikoja voi hakea viikon tai kahden viikon jaksoina. Residenssi sijaitsee osoitteessa Museotie 3  aivan Kulttuurikeskus Mikkolan ja Muodonmuutoksia ry:n näyttelytilojen vieressä ja parin sadan metrin päässä kyläkeskuksesta (kauppa, apteekki, ravintola, kirjasto, uimaranta yms.). 

Residenssiin kuuluu pieni asunto Museotie 3 talon päädyssä ja hyvänkokoinen työskentelytila samassa rakennuksessa. Residenssi on taiteilijalle tai tieteentekijälle ilmainen, mutta siihen sisältyy velvoite järjestää paikallisille jokin pieni tapahtuma, luento, työskentelyn esittelytilaisuus tms. (koronarajoitteet huomioiden).
Yhteydenotot ja lisätiedot: horus(at)sci.fi

Tulossa Jääkauden jälkeläiset - luiden kertomaa -seminaari keväällä 2024

Tapahtumassa eturivin tieteen asiantuntijat kertovat viimeaikaisista tutkimuksista yleistajuisesti. Aiheet vaihtelevat glasiaaligeologiasta paleontologiaan ja arkeologiaan. Aikajänne käsittää ajan kymmenien tuhansien vuosien taakse yltävästä jääkaudesta aina nykypäivän ilmastonmuutokseen. 

Luiden kertomaa seminaari järjestetään edesmenneen puheenjohtajamme Pirkko Ukkosen muistolle ja se on jatkoa vuonna 2009 järjestetylle luentosarjalle: Kuusi kuvaa Luopioisista  https://www.muodonmuutoksia.fi/yhdistys/luentosarjat/kuusi-kuvaa-luopioisista-2009/