Tiede/taide -leiri 18.–20.6.2021

Leirille ovat tervetulleita kaikki taiteen ja tieteen vuoropuhelusta sekä mielen, kielen ja kulttuurin verkostoista kiinnostuneet taiteen ja tieteen tekijät sekä yhdistyksen jäsenet. Kesän 2022 tieteidenvälisen ja monitaiteisen näyttelymme teemana on Verkostot. Kesän 2021 leirillä ideoimme vuoden 2022 näyttelykokonaisuutta ja kehittelemme yksilöllisiä ideoita keskustelujen, alustusten sekä pienten yksilö- ja ryhmätehtävien pohjalta. Leiriluennon kulttuurihistoriasta pitää Leena Viukari (FT, kognitiotiede). Työskentelyn lomassa nautimme tietysti myös Aitoon koulutuskeskuksen luonnonkauniista ympäristöstä, turvavälein ja enimmäkseen puhtain käsin. 

Leirillä on myös mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen!

Elämän verkostot näyttelykokonaisuuden ensimmäinen osa Rihmastot (kesä 2020) käsitteli luonnossa ilmeneviä verkostoja, toinen osa Kerrostumat (kesä 2021) tarkastelee aihetta mm. historian, perinnöllisyyden ja arkeologian näkökulmista ja trilogian päätösnäyttely Verkostot luentoineen käsittelee aihetta esim. filosofian, psykologian, neurotieteiden, etymologian ja antropologian näkökulmista.

Leirin hinta on 70 €, jäsenille 40 €. Hinta sisältää ohjelman, ruoat ja yöpymisen.

Paikka: Aitoon koulutuskeskus Tulikalliontie 54, Aitoo, Pälkäne

Ilmoittautuminen:

horus@sci.fi tai nummiouti@gmail.com  31.5.2021. mennessä, minkä jälkeen ohjelma tarkentuu. 

Kysymykset ja tiedustelut: 

nummiouti@gmail.com ja horus@sci.fi

Kerrostumat -taidenäyttely 1.7. –31.8.2021

Elämän verkostot

Elämän verkostot on yhdistyksen teema vuosille 2020–2022 . Kesällä 2020 Mikkolan jyvämakasiinissa ja Mikkolan luhtiaitoissa oli esillä trilogian ensimmäinen näyttely "Rihmastot".  Kesän 2021 näyttelyn nimi on "Kerrostumat". Vuonna 2022 on vuorossa kielen ja mielen verkostot.

Vieraspetohanke

Mumu on mukana Koneen Säätiön rahoittamassa ja Helsingin yliopiston hallinnoimassa Vieraspedot luonnossamme: vuorovaikutukset luontaisten lajien ja ihmisen kanssa” -tutkimushankkeessa.