2021-2022

Kesällä 2021 Muodonmuutoksia ry:n Kohtaamo-hankkeen residenssitilassa (Museotie 3) asuneet ja työskennelleet kirjailijat (lukuun ottamatta Marketta Pyysalo) esittäytyivät Mikkolan Navetan luentosalissa (Keskitie 5, Luopioinen) lauantaisin klo 14.00 Seppo Rinteen haastateltavina:

  • 30.10. 2021 Anna Elina Isoaro on kolme kokoelmaa julkaissut runoilija. Hänen viimeisin runokokoelmansa Tämänilmaiset (Aviador 2019) oli Tanssiva karhu -palkintoehdokkaana. Isoaron uusin teos on tänä vuonna ilmestynyt, Mira Malliuksen kuvittama lastenkirja Sinä yönä tuli talvi (WSOY). Isoaro työskentelee kirjallisuuden läänintaiteilijana Pirkanmaalla.
  •  27.11. 2021 Kuvataiteilijana pitkään työskennellyt Tiina Poutanen (s. 1967) on aiemmin julkaissut kaksi runokokoelmaa ja yhden Puutarhakirjallisen pienoisesseitä. Ensimmäisessä romaanissaan Pyörävaras hän osoittautuu laajojen kokonaisuuksien hallitsijaksi, joka hallitsee kerronnan eri vivahteet tarkoista aistihavainnoista syvälliseen pohdintaan ja hulvattomaan huumoriin. Romaaninsa henkilöitä kirjailija kuvaa suurella lämmöllä ja heidän eri puoliaan tarkasti valottaen.
  • 19.2. 2022 Marketta Pyysalo (s. 1976) on pälkäneläinen kirjailija ja kulttuurisuunnittelija. Pyysalo on kirjoittanut mm. lasten tietokirjoihin kuuluvaa ilmiösarjaa, joka etsii oivaltavia näkökulmia asioihin, jotka ovat yhtä aikaa arkisia ja jännittäviä. Omien kirjojen lisäksi Pyysalo on kääntänyt kymmeniä lastenkirjoja suomeksi. Kehrääjä on hänen ensimmäinen romaaninsa.
  • 19.3. 2022 Kirjailija J.P. Laitisen esikoisromaani Lume (Teos 2019) sai kaksi kirjallisuuspalkintoa ja yhden ehdokkuuden. Kriitikot ovat verranneet kirjaa Fjodor Dostojevskin, Peter Handken, Thomas Bernhardin ja Ian MacEwanin tuotantoon. Tampereella asuva Laitinen on toiminut pitkään ympäristöjournalistina ja kirjoittanut kaksi tietokirjaa energia- ja ilmastoasioista. Toimittajan töistä hän on saanut muun muassa tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon ja Keskon kestävän kehityksen tunnustuspalkinnon.
  • 26.3. 2022 Kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen on kotoisin Pirkanmaalta Säijän kylästä, ja hän asuu nykyisin Helsingissä ja Reykjavikissa. Huotarisen teoksia on käännetty ruotsiksi, tanskaksi, saksaksi ja tšekiksi, ja hänen runojaan on julkaistu eri kielillä antologioissa ja aikakauslehdissä. Huotarinen on palkittu runoilija ja prosaisti. Hän voitti Kalevi Jäntin palkinnon vuonna 2009 runokokoelmasta Iloisen lehmän runot.  Nuortenromaani Valoa, valoa, valoa (Karisto) voitti vuonna 2011 Finlandia Juniorin. Romaanista tehdään parhaillaan kotimaista kokoillan elokuvaa.  Huotarinen päätoimittaa verkossa runouslehti Janoa. Hänen valittiin juuri Turun kirjamessujen ohjelmajohtajaksi (aiempi ohjelmajohtaja oli Jenni Haukio).

Muodonmuutoksia ry:n taiteilijaresidenssikokeilu liittyi yhdistyksen Kohtaamo2-hankkeeseen, jota rahoitti Leader Pirkan Helmi Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.