Kerrostumat 2021

1.7.2021 – 30.9.2021

Puitteet näyttelylle antaa 120-vuotias Mikkolan tilan makasiini ja aitat luovassa Luopioisten kylässä Pälkäneellä.

Kerrostumat -näyttelyn taideteokset flirttailevat historian, arkeologian ja genetiikan kanssa. Valokuvia, grafiikkaa, tekstiilitaidetta, maalauksia, videoita ja installaatioita yhdistää sama teema, jota taiteen- ja tieteentekijät valottavat eri puolilta.

Näyttelyn taiteilijat: Helinä Hukkataival, Tiina Jaakkola, Raija Jokinen, Lauri Kivikoski, Terhi Kivikoski, Jukka Lehtonen, Maritta Meckelborg, Maarit Myllynen, Krista Mäkelä, Heli Mäkinen, Kirsi Porrassalmi, Onnelliset ihmiset -ryhmä Tiina Poutanen ja Petri Pykäläinen, Merja Tanhua, Anja Tyrväinen, Juha Tyyskä ja Hans Viebrock.

Kerrostumat -taidenäyttelyn taustaa: Kerrostumat -taidenäyttely on osa Muodonmuutoksia ry:n kolmivuotista Elämän verkostot -tapahtumakokonaisuutta 2020–2022. Elämän verkostot -trilogia tutkii ajallisia, aineellisia ja aineettomia verkostoja ja kerrostumia luonnossa, historiassa ja kulttuurissa.

”Meistä tuntuu usein siltä, että ajat ovat kerrostuneet, talojen alla on vanhempia taloja, veden alla kivettyneitä puita, kukkulan sisällä virtaa vanha joki, sen vesi uusiutuu jatkuvasti.” - Tiina Poutanen

Viime kesän 2020 Rihmastot -näyttely saa jatkoa kesän 2021 Kerrostumat -näyttelystä. Trilogian päättää kesän 2022 näyttely, jonka teemana ovat mielen ja kielen verkostot.

Paikka: Mikkolan tilan Jyvämakasiini ja Aitat , Keskitie 5, Luopioinen, https://www.kulttuurimikkola.fi
Avoinna: 1.7.–30.9. tiistaista sunnuntaihin klo 10–17. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Teoksia on esillä useissa eri tiloissa, joten turvavälejä on helppo noudattaa.
Yhteistyössä: Pälkäneen kunnan kulttuuripalvelut, Valkeakoski-opisto, Leader Pirkan Helmi ry