Kohtaamo2

Kohtaamo2 alkoi 1.4.2021. Hankkeen osa-aikaisia työntekijöitä työskentelevät Outi Nummi ja Tiina Poutanen.

Residenssitoiminta

Jatkamme residenssitoimintaa keväällä 2021 yhteistyössä Pälkäneen kunnan kanssa. Pyrimme laajentamaan residenssitoimintaa myös Omiaan osuuskunnan rivitaloihin.
 

Kurssitoiminta

Jatkamme luovuutta herättelevien ja rohkaisevien työpajojen pitämistä erityistä tukea tarvitseville nuorille (maalaus, valokuva, taiteidenvälinen ilmaisu, sosiaalinen taide/ sosiaalinen sirkus) yhteistyössä Aitoon koulutuskeskuksen, Tyrsky -hankkeen ja Omiaan osuuskunnan kanssa. Sirkus saapuu kylään -projektissa laajennamme työpajatoimintaa myös Spr:n ikäpisteiden asiakkaisiin. Koronatilanteen salliessa aloitamme työpajatoiminnan myös Pälkäneen ala-asteiden kanssa. Tulemme järjestämään erilaisia lyhytkursseja tapahtumien yhteyteen ja hieman pidempiä taidekursseja paikallisille. Meillä on tarvittaessa mahdollisuus käyttää kurssitoimintaan Kulttuuriyhdistys Mikkolan Navetta ry:n tiloja. Esiselvityshankkeen aikana järjestetty ”Valo, väri, liike" -kurssi pidettiin Navetan tilavassa luentosalissa koronasäädösten mukaisesta.

Toteutamme yhteisöllisen sirkustoiminnan projektin Pälkäneellä 1.8.-31.12.2021. Sirkus saapuu kylään -projekti on osallistava ja poikkitaiteellinen. Se myös avaa tieteen sisältöjä sirkuksen keinoin. Käytämme sosiaalisen sirkuksen menetelmiä osallistujien vuorovaikutustaitojen ja osallisuuden tukemiseen. Yhdistämme projektiin osallistavia taide- ja tiedelähtöisiä menetelmiä – välineinä esimerkiksi maalaustaide ja valokuvaus sekä fysiikka ja kielitiede. Toimimme eri kohderyhmien kanssa: osaprojekteja toteutetaan esimerkiksi erityistä tukea tarvitsevien kehitysvammaisten nuorten, syrjäytymisvaarassa olevien työttömien, lasten ja ikäihmisten kanssa. Projektin yhteistyökumppaneita ovat Aitoon koulutuskeskus, Omiaan Osuuskunta, Muodonmuutoksia ry, Pälkäneen kunnan kulttuuripalvelut, SPR Luopioinen ja muut paikalliset järjestöt.

Kesän 2021 Kerrostumat-näyttelyä valmisteleva tapaaminen pidetään keväällä 2021 etänä, tai koronan niin salliessa jonkin luennon yhteydessä. Elämän verkostot trilogian päätösnäyttelyä kesällä 2022 (kielen ja mielen verkostot) valmisteleva leiri järjestetään kesällä 2021.

Näyttelyt ja luennot

Kesällä 2021 kootaan näyttely jyvämakasiiniin, aittoihin ja navettakalleriaan. Elämän verkostot -trilogian toinen taidenäyttely on nimeltään Kerrostumat. Pyrimme ottamaan käyttöön myös Pytingin yläkerran. Näyttely avautuu yleisölle heinäkuun alussa, ja se on avoinna elokuun (syyskuun) loppuun. Näyttely dokumentoidaan verkkoon.

Järjestämme vuoden 2021 aikana kolme kerrostumateemaista luentoa yhteistyössä Pälkäneen kulttuuripalveluiden ja Valkeakoski-opiston kanssa. Kerrostumateemaa lähestytään arkeologian, genetiikan ja historian kautta. Luennot pyritään striimaamaan verkkoon.

Muu toiminta 

Yhtenäistämme yhdistyksen visuaalisen ilmeen - näyttelyjulkaisut (esite, juliste, kutsukortit jne.), ulkomainokset (banderolli, kyltitys jne.). Uuden visuaalisen ilmeen suunnittelee animaattori ja kuvittaja Anna-Kaisa Tirkkonen.