Tiede-taide -esitykset ja luennot

Totuuden kaleidoskooppi -tapahtumakokonaisuuteen liittyvät tiede-taide -esitykset, joissa tieteilijöiden puheenvuoroja "kuvittivat" taikuri ja tanssitaiteilija, järjestettiin Mikkolan Navetalla, Luopioisissa ja myöhemmin keväällä Pitskun kulttuurikirkossa Helsingissä. Yhteistyössä Pälkäneen kulttuuripalvelut, Valkeakoski-opisto ja Pitskun kulttuurikirkko. 

Näillä ratkaisuilla Muodonmuutoksia ry haluaa välttää tieteen ja taiteen välistä vastakkainasettelua ja kertoa, että pohjimmiltaan kummassakin on kyse samasta asiasta: yrityksestä ymmärtää elämää ja ympäröivää maailmaa. Avoimin ja uteliain silmin tarkasteltuna maailmankuvamme saa joko–tai -kuvan tilalle sekä–että -sävyjä.  

Uskon vasta kun näen!

5.4.2014 Mikkolan Navetalla
6.5.2014 Pitskun kulttuurikirkossa
Näkemisen totuutta lähestyttiin havaintopsykologian ja taikuuden kautta. Johdattelijoina psykologian lisensiaatti Tarja Peromaa ja taikuri Robert Jägerhorn.

Geenien monta totuutta

26.4.2014 Mikkolan Navetalla
13.5.2014 Pitskun kulttuurikirkossa
Luennoitsijoina epigenetiikan ja genetiikan professori Minna Nyström ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Risto Heikkinen. Taiteen "puheenvuoron" aiheeseen tarjosi tanssija Päivi Järvinen.

Vuonna 2013 alkaneen Totuuden kaleidoskooppi -luentosarjan päätti Otso Kantokorven luento Taiteen totuus, joka kuultiin Mikkolan Navetalla 16.8.2014.

Kokonaisuuteen liittyi lisäksi FT Sonja Kosken alustus Muodonmuutoksia ry:n vuosikokouksessa 30.3.2014 aiheena Mikä erottaa meidät ihmiset muista kädellisistä – vai erottaako mikään.