Maisema meissä 2011

Taidekesä 2011 esitteli 15 taiteilijan tulkinnat teemasta Maisema meissä.
Näyttelyn teemoja pohjustettiin yhdistyksen aiemmin järjestämillä luentosarjoilla: Kuusi kuvaa Luopioisista, Täällä Pohjantähden alla ja Metsä meissä. Näyttelyyn liittyi myös  Muodonmuutoksia ry:n tuottama runoantologia Maisema meissä. Teokseen on koottu runsaat 70 runoa paikkakuntalaisilta kirjoittajilta.

Näyttelykokonaisuus rakentui sisäisenä ja ulkoisena, menneenä ja olevana, äänenä, värinä, liikkeenä, maisemana meissä.

Alla muutama esimerkki näyttelyn teoksista Jouni Valkeeniemen ikuistamana. Teosluettelosta selviää lisää:

Heli Mäkinen & Katri Puranen: Metsä 2011

Teos kutsuu viipymään metsän näkemisessä, kenties ajattomuuden paikassa. Lähtökohtanamme on ajatus metsästä yhteytenä muinaisuuteen ja itseemme, metsän kaipuu ja metsäyhteyden muuttuminen.

Metsässä laulaa Tuutulaulua Oksenja Mäkiselkä 1936. Levyltä The Kalevala Heritage, Ondine 1995. 

Tiina Poutanen: Polku: rakkaudentunnustus 2010/11. 

Heli Heikkinen 2010/11

Maalaan kotitaivastani. Yritän siveltimen avulla käsittää taivasta, koskettaa pilven reunaa. Taivas on myös ilmaa: sitä kallisarvoista, harvaa ainetta johon elämä nojaa. Taivas on yläpuolellamme ja ilmana ihollamme, mutta se on myös rakenteena mielessämme, jokaiselle erilaisena. Minulle taivas on myös perinteisellä tavalla pyhän asuinsija.

Pirkko Pajunen & Timo Pajunen: Polku 2010/11

Teos näyttää ihmisen ikuiset jalanjäljet maisemassa, ja sitä on ollut tekemässä 47 lasta ja nuorta Valkeakosken kuvataidekoulusta sekä 4 aikuista. Tekijät ovat kunnioittaneet toistensa tekemiä jälkiä lisätessään omansa mukaan yhteiseen polkuun. Keramiikkateos tulee pysyväksi osaksi näyttelypaikan maisemaa.

Tiina Jaakkola: Rauhan ja rukouksen tuulet 2010/11

Tiibetin maisemassa rukousliput lähettävät maailmaan rukouksia ja rauhaa tuulen mukana. Vanhoista lakanoista leikatuille ja ommelluille lipuille on vedostettu viivapiirroksia. Lippujen alitse ja lomitse kulkemalla kävijät jakavat kokemukseni tiibetiläisestä maisemasta.

Dotti Cichon: Connections & Transitions